26 November 2021
NI4OS-Europe training platform
Europe/Sofia timezone

Contacts: Тодор Гюров, Анета Караиванова, Емануил Атанасов, Петър Станчев

Това обучение е част от поредицата национални обучителни семинари в областта на отворената наука, организирани в рамките на проекта NI4OS-Europe, предназначено специално за българските потребители на услуги и хранилища за отворени данни.  

Организатори са  ИИКТ-БАН и ИМИ-БАН.

Проектът NI4OS-Europe - Национални инициативи за отворена наука в Европа, участва активно в създаването на Европейския облак за отворена наука (EOSC), чиято цел е осигуряването на лесен и сигурен достъп до електронни инфраструктури, услуги и хранилища от данни за всички изследователи. Като част от този проект, в който участват 22 организации от 15 държави-членки на ЕС и асоциирани страни от Югоизточна Европа, е създаден каталог с цифрови услуги, които ще бъдат включени в портфолиото на EOSC. Чрез поредица от кратки презентации участниците ще научат за избрани услуги и хранилища за данни, разработени в България  и страните партньори по проекта.

Всички доклади ще бъдат изнесени на български език!

Обучението  ще се проведе онлайн  с помощта на NI4OS-Europe  платформата за обучение.

Достъп до платформата ще получат всички регистрирани!

Бихме искали да Ви информираме, че на всички презентации ще бъде направен видеозапис, който  ще бъде предоставен на регистрираните участници.

 

Starts
Ends
Europe/Sofia
NI4OS-Europe training platform
https://training.ni4os.eu/course/view.php?id=83
Go to map

please contact me in case you have any questions or need support